FIT BIJ DUURSTEDE GAAT OPEN AIR

Beste leden,

Inmiddels is onze sportschool al bijna 2 maanden gesloten en wij missen jullie ontzettend. Wij hadden gehoopt dat ook de sportschool weer snel open zou kunnen gaan, maar helaas is dit niet het geval. Voor nu staat de datum dat sportscholen hun deuren weer mogen openen op 1 september. Wel wordt er vanuit de overheid met de fitnessbranche overlegd of dit eventueel (met alle nodige maatregelen) eerder mogelijk is. Dit is voor ons allen een kleine geruststelling.

Al eerder werd de maatregel voor het buiten sporten voor de jeugd versoepeld. Nu geldt gelukkig ook dat het buitensporten (met uitzondering van contactsport) voor volwassenen weer toegestaan is, mits ieder 1,5m afstand houdt. Helaas mogen wij jullie dus nog niet ontvangen in onze sportschool en blijven onze deuren voorlopig gesloten. Maar… Als onze leden de sportschool niet IN kunnen, brengen wij de sportschool naar buiten. Of terwijl: Fit bij Duurstede gaat OPEN AIR!

Wij zijn achter de schermen hard bezig met dit idee te realiseren. Uiteraard zal niet alles mogelijk zijn. Maar alles wat wél mogelijk is zullen wij zeker tot uitvoer brengen. Met een beetje creativiteit en een hele hoop positiviteit hopen wij jullie straks toch te kunnen ontvangen.

Onze ‘nieuwe’ sportschool zal opgebouwd worden op onze parkeerplaats. Alle materialen zoals dumbells, schijven, matjes, kettlebells en bars zullen wij naar buiten brengen. Ook gaan wij proberen de ‘open air sportschool’ compleet te maken door zoveel mogelijk krachtapparaten en cardio-apparatuur naar buiten te brengen.

Wij willen ook weer live groepslessen gaan geven. Waar deze plaats gaan vinden is nog niet bekend, maar zodra hier meer duidelijkheid over is horen jullie dit uiteraard meteen. Het lesrooster is zo goed als hetzelfde, met hier en daar wat aanpassingen. Het actuele lesrooster komt uiteraard op de website en in onze app.  Naast de Open air sportschool en groepslessen willen wij, net zoals voorheen, bootcamps gaan organiseren (bij voldoende aanmeldingen)

Wij gaan er alles aan doen om jullie op een veilige en gezonde manier tóch weer te kunnen laten sporten!

Uiteraard nemen wij alle nodige maatregelen en zijn er een aantal voorwaarden voor het sporten in onze Open air gym. Hieronder een aantal belangrijke punten:

  • Inschrijven!

Om drukte te voorkomen en om te zorgen dat iedereen 1,5m afstand kan houden, willen wij dat je vooraf inschrijft als je wilt komen sporten. Via onze website kun je je vanaf maandag 11 mei aanmelden op gezette tijden. Je kunt maximaal 1 uur per dag reserveren. Dat houdt in dat je 50 minuten kunt trainen en 10 minuten hebt om op te ruimen en de sportschool te verlaten. Dit om iedereen een kans te geven om te kunnen sporten. Het is slim om op tijd in te schrijven voor de tijd dat je graag wilt gaan sporten, i.v.m. een maximum aantal leden. We weten allemaal dat de avonden over het algemeen het meest gelieft zijn om te sporten, maar ook hiervoor geldt uiteraard dat we een maximum aantal leden tegelijk toe kunnen laten.

Mocht je je hebben ingeschreven, maar toch niet kunnen komen sporten, is het belangrijk dat je je op tijd afmeld! Hierdoor komt er weer een plek vrij voor iemand anders.

  • Kleedkamers en wc’s zijn buiten gebruik

De deuren van de sportschool blijven gesloten, dit betekend dat kleedkamers en wc’s niet gebruikt kunnen worden. Zorg dus dat je je sportoutfit thuis al aantrekt en je vooraf naar de wc bent geweest 😉

  • Handen bij binnenkomst + verlaten gym desinfecteren

Wij hanteren strenge maatregelen als het gaat om hygiëne. Wij zullen zorgen dat er voldoende desinfecteermiddelen aanwezig zijn en er ook op toezien dat deze gebruikt worden.

  • Na gebruik van apparaten: desinfecteren!

Niet alleen is het desinfecteren van de handen belangrijk. Ook is het belangrijk dat materialen en apparaten na gebruik gedesinfecteerd worden. Wij vertrouwen erop dat jullie dit doen om zo met zijn allen een gezonde en veilige omgeving te creëren.

  • Onze parkeerplaats is buiten gebruik voor auto’s

Onze Open air gym zullen wij opbouwen op onze parkeerplaats. Het spreekt dus voor zich dat deze buiten gebruik is voor auto’s 😊

  • Handdoek verplicht!

Dit was al een bestaande regel, maar in deze tijd extra belangrijk. Zonder handdoek geen toegang tot de sportschool. Wij zullen er dan ook op toezien dat de handdoek daadwerkelijk gebruikt wordt tijdens het sporten.

Met zijn alle moeten we zorgen voor een gezonde en veilige omgeving. Wij vragen jullie dan ook om jullie te houden aan de maatregelen die genomen zijn door de overheid:

  • Houdt 1,5m afstand
  • Hoest/nies in je elleboog
  • Desinfecteer je handen
  • Heb je klachten: blijf thuis!

Wij zijn ons er van bewust dat we ook te maken kunnen krijgen met slecht weer. Om te voorkomen dat jullie moeten sporten in de regen zorgen wij dat er tenten staan. Mocht het zo zijn dat het weer het écht niet toelaat, zullen wij jullie bellen op het telefoonnummer dat jullie achterlaten bij de inschrijving. Het kan dus zo zijn dat de sportschool vanwege het weer dicht moet. Dit geldt ook voor de groepslessen.

Het is wennen, het is anders dan anders en het is gek dat er zoveel maatregelen genomen moeten worden voor een gezonde samenleving. Uiteraard willen wij er alles aan doen om jullie tóch te kunnen laten sporten, fit te blijven en aan je gezondheid te werken!

De eerste week zien wij als een ‘’test-week’’. Het kan dus zijn dat er in de eerste periode dingen veranderen, uitbreiden, of toch niet lukken. Wij hopen op jullie begrip hiervoor. Daarnaast zijn alle ideeën vanuit onze leden zeker welkom!

Wij hopen jullie vanaf dinsdag 12 mei te verwelkomen in onze Open air sportschool!

 

Met sportieve groet,

 

Team Fit bij Duurstede

CategoryGeen categorie
Copyright: Thijs van Dongen